Alles over Rhodos lees je op Rhodospagina.nl
           
 Over Rhodos  |  plaatsen op Rhodos  |  zien & doen  |  op vakantie naar Rhodos?  |  weer & klimaat  |  foto's  |  zonkalender Rhodos  |  handige links | e-mail
Zien & doen op Rhodos
Een aantal tips van wat je kunt zien en doen op Rhodos. De meeste bezienswaardigheden die hier vermeld worden zijn te boeken je host of hostess.

Kámiros
De oude stad Kamiros is in 226 voor Christus vrijwel volledig verwoest. daarna is de stad opnieuw opgebouwd en in 142 na Christus door een aardbeving geheel met de grond gelijk gemaakt. Een deel van de restanten van de stad is de vorige eeuw opgegraven en is open voor bezichtiging. Een excursie naar de opgravingen van Kamiros wordt vaak aangeboden in combinatie met een trip naar de vlindervallei.

Vlindervallei
Een vallei met vlinders, niets meer en niets minder. Tenzij je buiten de maanden juli en augustus deze vallei bezoekt, want dan zijn er maar weinig vlinders te zien. Niet allen de vlinders maar ook de pracht van de vallei zelf maken het de moeite waard om hier een wandeling te maken.

De Mandráki-haven
In de Mandraki-haven in Rhodos-Stad lagen in de Oudheid de oorlogsschepen van Rhodos. In de Middeleeuwen vond je hier de galeischepen van ridders. Nog steeds is deze karakteristieke haven een druk centrum van vaartuigen, maar nu hedendaags zijn dat vooral plezierjachten, zeilboten en excursieschepen. De pier met de 3 windmolens is kenmerkend voor deze haven en zorgt voor een romantische uitstraling van de haven.

De akropolis van Rhodos-Stad
Ook in hoofdstad Rhodos-Stad kun je restanten van een oude stad op een heuvel terugvinden. De akropolis van Rhodos is minder bekend dan die van Lindos, maar zeker ook de moeite waard. Via een korte wandeling kun je restanten van een voormalige tempel gewijd aan Athena zien, een fraai klein amfitheater en een stadion. De toegang is helemaal gratis.

Het eiland Sími
Vanuit de Mandrakihaven worden er dagelijks boottochten naar het dunbevolkte eiland Simi georganiseerd. In zo'n 2 uur vaar je naar dit weer opgeleefde buureiland waar je tegenwoordig ook een nachtje kunt slapen voordat je weer naar Rhodos terugvaart. Geniet hier van de leuke terrasjes en de mooie pleintjes.

Filerimos Klooster
Vanuit Ialyssos kun je via een bochtige weg in een kwartier tijd naar het Filerimos Klooster rijden. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Trianda, Ialyssos en Ixia. Het Filerimos Klooster is niet meer bewoond, maar is daardoor zeker niet minder de moeite waard. Na aankomst wordt je luidkeels begroet door de huidige bewoners: de vele pauwen die in en rondom het klooster rondlopen. Het Filerimos Klooster heeft een verder een zekere rust over zich. Tenminste, als er niet net een lading toeristen uit een bus gestapt is.


 

De oude binnenstad van Rhodos-Stad
Als je naar Rhodos op vakantie gaat moet je de oude binnenstad van Rhodos Stad bezocht hebben. Hier vind je romantiek en sfeer in elke hoek, ondanks de toenemende hoeveelheid toeristische winkeltjes en horecagelegenheden. Wandel eens in de grachten die de oude binnenstad omheinen, loop door de straten en ga lekker eten bij een taverne. Zeker weten dat het totaalplaatje indruk zal maken.

Stranden aan de oostkust
Als je een huurauto, scooter of motor huurt dan heb je de mogelijkheid om één van de vele baaitjes en stranden aan de oostkust van Rhodos te bezoeken. Laat je hier verrassen en vergeten niet om slippers (voor de kiezels), zwemkleding en wat te drinken mee te nemen.

Lindos
Een excursie die veel mensen maken is naar de plaats Lindos aan de oostkust. Hier vind je de oude acropolis van Lindos, die je zowel te voet als per ezel kunt beklimmen. In de zomermaanden kun je een bezoek het beste in de ochtend doen omdat de temperaturen 's middags vaak tot zo'n 40 graden oplopen.
Het plaatsje Lindos zelf is ook zeker de moeite waard: een wit dorpje waar je je terug waant in de tijd en met een mooi strand.

Zeven bronnen
Epta Piges is een vrijwel vast onderdeel op veel excursies waarbij de hoogtepunten van het eiland Rhodos bezocht worden. Epta Piges betekent letterlijk 'zeven bronnen'. Het zijn zeven dicht bij elkaar liggende bronnen waaruit het meest zuivere water naar boven komt. Bij de zeven bronnen kun je in zoet water zwemmen, je kunt door een tunnel door de heuvel wandelen en je kunt hier in een mooie omgeving genieten van een koel drankje op het terras.

Tsambika klooster
Wie denkt dat de wandeling naar de akropolis van Lindos een flinke klim is, die moet de tocht naar het Tsambika klooster maar eens maken. Ruim driehonderd treden zijn er nodig om helemaal boven te geraken. Voor stellen met een kinderwens heeft het klooster zelf meerwaarde. men gelooft dat een bezoek aan deze plek de kinderwens in vervulling zal laten gaan. Voor de meesten is het uitzicht op het Tsambika strand en de directe omgeving het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze tocht.

Prassonissi
Het mooiste strand van het eiland is meteen één van de rustigste omdat het in het afgelegen zuidelijke puntje van Rhodos ligt dat niet eenvoudig bereikbaar is. Als je toch de moeite neemt om hier een dagje naartoe te gaan zul je aangenaam verrast worden.

TIP: Rhodos bezienswaardigheden top 10
Op de website top10bezienswaardigheden.nl vind je een mooi samengestelde top 10 van bezienswaardigheden op Rhodos terug.
 

(C) Silver Media - alles over cookies op onze site